Afbeelding invoegen
Afbeelding invoegen
 
Afbeelding invoegen
 
Introductie
Ik ben Robert Beernink, schrijver van verhalen, #BinnenDoorDenkers en lichtgedichten.
Mijn motto: ‘Elk verhaal is waar, elke waarheid slechts geloof.’, de spanning tussen waan en werkelijkheid, vormt vaak een onderliggend thema in mijn boeken.
Na drie romans in drie jaar: ‘de zAligen’, ‘Kruipruimte’ en ‘Pad van Kleren’, verscheen in april 2021 ‘Nader naar Niets’, een gebonden bundel met 99 lichtgedichten.
Lichtgedichten (mijn vertaling van light verse) reflecteren het pure plezier inspiratie te vinden in de mogelijkheden welke de taal biedt en deze door ongebreideld associëren uit te werken tot versjes met een grappige, beschouwende of verrassende twist.
Een #Binnendoordenker is een wekelijks gepubliceerd cursiefje van 99 woorden over een onderwerp dat me op dat moment bezighoudt; het is telkens weer een fijne oefening in schrijfvaardigheid.
 
Presentatie algemeen
Met veel plezier kom ik naar u toe om te vertellen over mijn werk en daaruit voor te lezen of nieuwe lichtgedichten te testen. Ook ga ik graag in gesprek over onderwerpen als drijfveren, humor, inspiratie, associatie en mijn ideeën over de missie van kunst in het algemeen en die van de literatuur in het bijzonder.
 
Presentatie: ‘Van Inspiratie tot Publicatie’
Bij het verschijnen van 'Pad van Kleren', heb ik een ‘ten geleide’ geschreven over achtergronden en ontstaansgeschiedenis van dit verhaal.
Thema's als 'inspiratie', ‘structuur’ en 'bronnen' maken er ook deel vanuit. Dit blijkt in de praktijk een praktisch handvat te zijn voor een presentatie over hoe een boek tot stand kan komen en een ingang naar tal van aanverwante onderwerpen. Ik presenteer het liefst in een ontspannen wisselwerking met belangstellenden. 
 
Presentatie: ‘Humor: uitdagingen voor de frontale kwab’
Met het onderwerp ‘humor’ is ook prima een programma te vullen. Daarin gaat het over wat humor eigenlijk is, hoe het werkt in ons brein.
We praten over de magie van inspireren en associëren, het gebruik van humor in het algemeen en in mijn werk in het bijzonder, waarbij vooral ook veel lichtgedichten de revue passeren.
 
Contact
Neem voor informatie en boekingen contact op via deze website of die van De Schrijverscentrale.
 
Ik zie ernaar uit u te ontmoeten! 
 
 * * *
 
Afbeelding invoegen